Herbergzaam Nederland (3)

IS is flink teruggedrongen in Syrië. Maar hoe is het nu met de mensen daar? In deze vlog spreekt Emy Jansons met Mgr. Audo sj. De katholiek-chaldeeuwse bisschop van Aleppo heeft de oorlogsjaren in de stad doorgebracht. In februari was hij enkele dagen in Nederland.

“De oorlog heeft ons zwaar getroffen. Het maakt veel kapot. Ook geloof, hoop en liefde in de harten van de mensen. Maar tegelijkertijd, wanneer we bidden, zelfs als er sprake is van geweld, ontdekken we de diepte van het geloof.”

Mgr. Audo sprak onder meer met organisaties die projecten in Syrië steunen. Hij was van 2011 tot 2017 voorzitter van Caritas Syrië. Geld alleen is niet de oplossing voor het probleem. Wat is volgens de bisschop nodig in Syrië op dit moment?

Een van die organisaties die helpt is Kerk in Nood. Via de bisdommen zijn ze in contact met alle parochies in Syrië. Dennis Peters bezocht Syrië onlangs nog en vertelt: “Ik ben echt op plekken geweest, waarbij je versteld staat dat mensen überhaupt weer aan opbouw beginnen. Maar zo begint het, stap voor stap. We proberen om dat sprankje hoop weer aan de mensen te geven, in de hoop dat ze terug kunnen gaan naar huis.”

Terug naar overzicht

Account beheren? Klik hier.