Militaire bedevaart (4/4)

Deze laatste dag van de bedevaart begint met de internationale hoogmis waar het feest van Pinksteren wordt gevierd. In de middag staat de Esplanade vol militairen de ceremoniële afsluiting van de 60e internationale militaire ontmoeting in Lourdes. De Nederlandse delegatie heeft ook een eigen afscheidsviering waarna ze gezamenlijk de bedevaartkaars ontsteken. Benieuwd naar deze dag, en wat de deelnemers van de bedevaart mee naar huis nemen? Bekijk hier de vlog!

Militaire bedevaart (3/4)

Deze derde dag van de bedevaart staat in het teken van ontmoeting voor de Nederlandse militairen in Lourdes. Na de viering in de Josephkapel gaan zij naar het Accueil voor een gezamenlijke lunch en receptie. In de middag nemen de jongeren deel aan de internationale sportwedstrijd. ’s Avonds is indrukwekkende lichtprocessie. Bekijk de vlog!

Militaire bedevaart (2/4)

Tijdens de internationale openingsviering is de militaire bedevaart deze middag officieel geopend. In totaal zijn er 14.000 deelnemers uit vijftig verschillende landen. Op het tentenkamp waar de jongeren verblijven was een ceremonie waarna grote delegaties afmarcheerden naar de officiële openingsviering in de Pius X-basiliek. Voor de Nederlanders begon de dag met een mis aan de grot, de plaats waar Maria verschenen is, en liepen zij de kruisweg. Wil je weten hoe deze dag er in Lourdes uitzag? En waar de jonge militairen verblijven? Bekijk de vlog!

Volg #6 Militaire bedevaart (1/4)

Dit jaar is in de Franse bedevaartsplaats Lourdes voor de 60e keer de Internationale Militaire Ontmoeting. In totaal zijn er 300 deelnemers mee vanuit Nederland, onder wie ook veteranen en militairen in opleiding. De grootste groep deelnemers vertrok vandaag vanaf vliegbasis Eindhoven. Ook is er een groep met de motor en een groep met de bus. Traditiegetrouw stonden de Nederlandse militairen de motorrijders op te wachten bij de brug. Benieuwd waarom deze militairen naar Lourdes gaan? Bekijk de vlog!

Vlog #5 Assisi (2/2)

Franciscus reisde veel tijdens zijn leven. Op de bedevaart bezoeken we voor hem belangrijke plaatsen, zoals Gubbio en La Verna. Ook herdenken de pelgrims 4 mei, geeft het kathedrael koor een concert en spreekt Prins Jaime de Bourbon de Parme de pelgrims toe ter gelegenheid van de dodenherdenking op 4 mei.

Vlog #4 Assisi (1/2)

Het Bisdom Haarlem-Amsterdam is op bedevaart naar Assisi. 400 pelgrims van jong tot oud ontdekken samen de stad en de verhalen van de heilige Franciscus en Clara. Emy Jansons reist met hen mee.

Vlog #3 Herbergzaam Nederland (1)

Vanwege de komst van vluchtelingen naar Nederland schreven de Nederlandse bisschoppen de brief ‘Herbergzaam Nederland: over de opvang van vluchtelingen’ (2015). In een serie vlogs onderzoekt Emy Jansons hoe herbergzaam Nederland is en wat er gebeurt op plekken waar mensen daaraan werken.

Vlog #2 Facebookfun after Pasen

Rond Pasen circuleren grappige plaatjes via social media. Kapelaan Gideon van Meeteren doet er graag een schepje bovenop; én geeft je het ultieme spiekbriefje om te bidden. Bekijk hier de vlog!

Vlog #1 Peer en Vasten

Mijn eerste vlog voor Bewust Katholiek! Waarom is het goed om af en toe te minderen? Pastoor Dick van Klaveren komt eten en vertelt over de periode van minderen in de katholieke kerk: de vastentijd. Met vasten gaat niet alleen over minderen, maar juist ook over méér. En wat doe je als nog niet zo aan vasten toegekomen bent? Bekijk de vlog!